Wedstrijden rijden

Hieronder geven wij u wat informatie over het rijden van wedstrijden. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met de betreffende commissie.

Wat heeft U nodig:

Startpas: (voor de juiste kosten zie de site van de KNHS.)

Paarden- en ponyleden vragen hun startpas aan via de commissie, voor het mennen kun je dat zelf regelen.

  • Paarden en pony’s: Marjolijn Husslage  tel.: 06-55387045
  • Mennen: wordt door de menner zelf gedaan.

Voor mennen, aangespannen sport, endurance en reining is er een discipline en combinatiegebonden startpas aan te vragen via Mijn KNHS. Voor vragen kunt u contact opnemen met Martijn Beijer tel. 06-15294601

Om aan KNHS-wedstrijden te kunnen deelnemen, heb je een startpas nodig. Een startpas is het bewijs dat je met een bepaalde paard of pony bij de KNHS bent ingeschreven om wedstrijden te rijden. Op een startpas staan de gegevens van de ruiter of menner.

wedstrijden_zaanse_ruitersZorg er voor dat je altijd je startpas bij je hebt als je op wedstrijd gaat en dat deze is voorzien van jouw handtekening.

Startpas

Met een startpas kan men deelnemen aan officiële wedstrijden. Met de startpas kan er onbeperkt worden deelgenomen aan wedstrijden. Daarnaast kan er met de startpas aan meerdere disciplines worden deelgenomen, namelijk dressuur, springen, eventing en endurance. Voor mennen, aangespannen sport, endurance en reining is er een discipline gebonden startpas. De startpas is combinatiegebonden aan te vragen via Mijn KNHS.

Voor combinaties die slechts vier keer per jaar of minder starten is er de mogelijkheid om een gelimiteerde startpas te kopen. Met deze pas kan maximaal vier keer per jaar worden gestart. De gelimiteerde startpas kan tussentijds opgewaardeerd worden naar een reguliere (onbeperkte) startpas.

Wat kost een startpas?

De startpas kost € 108,- per jaar, een gelimiteerde startpas €60,-. Voor pony’s kost de startpas €85,- en €40,- voor de gelimiteerde startpas. Genoemde prijzen zijn volgens de prijslijst van de KNHS 2016. Overige tarieven (zoals mennen en aangespannen sport) zijn te vinden in de tarievenlijst op de website van de KNHS.

Belangrijk om te weten

Als je overstapt van vereniging moet je startpas bij de oude vereniging zijn afgemeld en je moet eerst zijn aangemeld door de nieuwe vereniging voor je startpas kan worden geactiveerd.

Inschrijven voor wedstrijden:

Inschrijven voor wedstrijden die goedgekeurd zijn door de KNHS is mogelijk via  “MijnKNHS” op de site van de KNHS en tevens bovenaan deze website onder “evenementen”.

Wat mee te nemen:

Naast je paard/pony, het benodigde harnachement en de papieren:

  • Startpas (voor elke combinatie waar je mee start)
  • Paspoort van elk paard/pony waar je mee start. In het paspoort dienen alle jaarlijkse inentingen (influenza en tetanus) vermeld te staan inclusief de basisinenting van minimaal 21 en maximaal 92 dagen na elkaar. Tevens dient het paspoort voorzien te zijn van het identificatie en registratieformulier.
  • Alle pony’s moeten voor ze in de sport worden uitgebracht worden gemeten. Het meten dient tot en met de achtjarige leeftijd van de pony jaarlijks plaats te vinden tussen 1 januari en 1 april. Wanneer een pony niet binnen die periode gemeten kan worden (bijvoorbeeld door aankoop van de pony in mei) moet de pony voor de eerste start gemeten worden. Méér hierover is te vinden op de site van de KNHS .