Lid worden

Wilt u lid worden van de Zaanse Ruiters ? U bent van harte welkom, er is geen wachtlijst. Komt u even een kijkje nemen tijdens één van onze lessen of bij een wedstrijd? De leden van de Zaanse Ruiters rijden op een “eigen” paard of pony. De vereniging heeft zelf geen paarden of pony´s.

Voor informatie en opgave zijn dit de contactpersonen:
Paarden en pony’s: Marjolijn Husslage, Tel. 06-55387045
Mennen: Martijn Beijer tel. 06-15294601

De procedure is als volgt:

Informatief gesprek met contactpersoon nieuwe leden. Nieuwe leden hebben recht op 2 proeflessen. Je vult het aanmeldingsformulier in, je ondertekent het en geeft het af bij de ledenadministratie. Het lidmaatschap is persoonlijk. Niet-leden mogen niet met een paard of pony van een lid meedoen aan de trainingen of gebruik maken van de accommodatie. Alle leden dienen W.A. verzekerd te zijn. Alle paarden/ pony´s die het clubterrein bezoeken dienen jaarlijks ingeënt te zijn tegen influenza en in het bezit te zijn van een paspoort en chip.

Afmelden van het lidmaatschap:
Afmelden doet u altijd bij de voorzitter van de betreffende commissie en vóór 15 november voor het daarop volgende jaar. Wanneer men na deze datum opzegt is men de kosten voor het nieuwe jaar verschuldigd, zijnde de afdrachten aan de KNHS.

Werkzaamheden:
Van alle leden wordt verwacht dat ze een aantal keer per jaar kantinewerkzaamheden en/of hulp bij wedstrijden/evenementen verrichten. De roosters voor deze werkzaamheden worden je per mail toegestuurd en staan op deze website onder vereniging/medewerkersrooster. Indien je op het betreffende dagdeel niet aanwezig kan zijn neem dan contact op met Irene Koomen 06-12863952 of Shereen Wouda 06-52579564. Bij niet komen opdagen als je staat ingeroosterd wordt er € 50,- in rekening gebracht.

Vrijrijden:
Kan op ons terrein buiten de evenementen en lessen om. Een sleutel van het terrein (hek/manege) is te verkrijgen via [email protected] Hiervoor betaal je eenmalig € 7,50 borg.

Training:
Het is verplicht om tijdens het rijden een veiligheidscap te dragen. Dit geldt voor binnen en buiten.
Afhankelijk van het soort lidmaatschap (zie contributie) heb je recht op 1 uur les per week (dressuur of springen).
Dressuur voor de paarden is op maandag- of dinsdagavond, menles is op woensdagavond, springen op donderdag.
De pony’ s trainen op zaterdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur.

Springles:
Deze wordt gegeven op 3 donderdagavonden voor zowel gevorderde pony’ s als paarden. Voor informatie over de springlessen of deelname aan deze lessen, kun je contact opnemen met Marjolijn Husslage  tel.: 06-55387045.

Op elke eerste donderdag van de maand vindt er springles plaats speciaal voor beginnende pony ruiters.

Vind je het leuk om een keertje te komen kijken of wil je een keer een proefles mee springen? Stuur dan een mailtje naar Ellen Koopman  tel.:  06-40503901. De springles wordt gegeven door Rony van der Molen.

Mennen:
De menners trainen op woensdagavond.
De lesindeling vindt plaats in overleg met de betreffende commissies.
Als een lid door omstandigheden niet kan komen trainen, dan is men verplicht dit tijdig even door te bellen aan de instructie zodat lessen eventueel kunnen worden samengevoegd.